hírek

A nagy múlttal rendelkező gépgyár több évtizedes tapasztalattal áll külföldi és magyar nagyvállalatok kiemelkedő beszállítói sorában. Célunk, hogy megbízható minőségű acélszerkezetek előállításával maximálisan kielégítsük vevőink igényeit.

Beruházással és fejlesztéssel válaszol a Kapos Atlas a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre

Egy évvel ezelőtt kapta meg cégünk az „Év munkáltatója” megtisztelő címet, melyet Polgármester Úr adott át. Idén azzal a céllal érkezett, hogy átadja azt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által megítélt állami támogatást, melyet a Kapos Atlas infrastruktúra fejlesztéshez, új termék gyártáshoz, beruházáshoz kapott.

Horváth Árpád, ügyvezető igazgató beszédében megköszönte mind a város, mind az állam támogatását, azt, hogy hisznek abban, hogy a Kapos Atlasnak jövője van és támogatásukkal lehetővé tették, hogy fejlesztési törekvéseinket valóra váljanak.

2019 egy nagyon jó év volt, rekord árbevételt értünk el és idén februárban is már 13 százalékkal magasabb árbevételünk volt, mint egy évvel ezelőtt. Aztán márciusban, a koronavírus-járvány berobbanása után partnereink sorra mondták le megrendeléseiket. Döntenünk kellett, hogy megyünk a jövőbe és beruházunk, vagy a jelen nehéz időszakban odaadjuk az erre szánt pénzt a munkavállalóinknak. Mi az utóbbi mellett döntöttünk, hiszen családi vállalkozás révén nem is tehettünk volna mást jó szívvel. Kifizettük a béreket annak ellenére, hogy a gyártás állt, ugyanakkor ezt a vállalat nem tudta huzamos ideig felvállalni – mondta el Horváth Árpád.

Az 513,4 millió forintos fejlesztés és beruházás révén két új piaci szegmensen kíván piacvezetővé válni a következő években a vállalat.

A beruházásra szánt összeg felét, 256,7 millió forintot a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, pályázat útján nyert el a vállalatunk, amelyből egy régi raktárépületet alakítunk át gyártó csarnokká és új gépek beszerzése történik majd meg.

A fenti összeg teljes egésze az átalakításra és fejlesztésre fordítódik, ezzel biztosítva a jelenlegi dolgozók munkahelyének megtartását és további 20-30 új munkahely megteremtésének lehetőségét.

további híreink

Superbrands-díjas a Kapos Atlas

Immáron tizenhatodik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands díjakat. Az „Év Kaposvári Munkáltatója” cím, majd Genius Loci díj elnyerése után idén,

Tovább

„Év Kaposvári Munkáltatója”

A céget a dolgozók javaslatára a Kapos Atlas Üzemi Tanácsa javasolta a kitüntetésre. Az önkormányzat által 2015-ben alapított elismerést Szita Károly polgármester adta át Horváth Árpádnak,

Tovább

Köszönjük, hogy segítesz egy megosztással

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print