hírek

A nagy múlttal rendelkező gépgyár több évtizedes tapasztalattal áll külföldi és magyar nagyvállalatok kiemelkedő beszállítói sorában. Célunk, hogy megbízható minőségű acélszerkezetek előállításával maximálisan kielégítsük vevőink igényeit.

Beruházás és fejlesztés a Kapos Atlasnál

Beruházással és fejlesztéssel válaszol a Kapos Atlas a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre

Egy évvel ezelőtt kapta meg cégünk az „Év munkáltatója” megtisztelő címet, melyet Polgármester Úr adott át. Idén azzal a céllal érkezett, hogy átadja azt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által megítélt állami támogatást, melyet a Kapos Atlas infrastruktúra fejlesztéshez, új termék gyártáshoz, beruházáshoz kapott.

Horváth Árpád, ügyvezető igazgató beszédében megköszönte mind a város, mind az állam támogatását, azt, hogy hisznek abban, hogy a Kapos Atlasnak jövője van és támogatásukkal lehetővé tették, hogy fejlesztési törekvéseinket valóra váljanak.

2019 egy nagyon jó év volt, rekord árbevételt értünk el és idén februárban is már 13 százalékkal magasabb árbevételünk volt, mint egy évvel ezelőtt. Aztán márciusban, a koronavírus-járvány berobbanása után partnereink sorra mondták le megrendeléseiket. Döntenünk kellett, hogy megyünk a jövőbe és beruházunk, vagy a jelen nehéz időszakban odaadjuk az erre szánt pénzt a munkavállalóinknak. Mi az utóbbi mellett döntöttünk, hiszen családi vállalkozás révén nem is tehettünk volna mást jó szívvel. Kifizettük a béreket annak ellenére, hogy a gyártás állt, ugyanakkor ezt a vállalat nem tudta huzamos ideig felvállalni – mondta el Horváth Árpád.

Az 513,4 millió forintos fejlesztés és beruházás révén két új piaci szegmensen kíván piacvezetővé válni a következő években a vállalat.

A beruházásra szánt összeg felét, 256,7 millió forintot a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, pályázat útján nyert el a vállalatunk, amelyből egy régi raktárépületet alakítunk át gyártó csarnokká és új gépek beszerzése történik majd meg.

A fenti összeg teljes egésze az átalakításra és fejlesztésre fordítódik, ezzel biztosítva a jelenlegi dolgozók munkahelyének megtartását és további 20-30 új munkahely megteremtésének lehetőségét.

további híreink

Bábolnai Gazdanapok 2021

A Bábol­nai Nem­zet­közi Gaz­da­na­pok a leg­ré­gibb hagyo­má­nyok­kal ren­del­kező mező­gaz­da­sági kiál­lí­tás Magyar­or­szá­gon. A ren­dez­vény nagy nép­szerű­ség­nek örvend hatá­ra­in­kon innen és túl egyaránt. Idén a Kapos Atlas is

Tovább

Átadták a Kapos Atlas új üzemcsarnokát

A  Külgazdasági és Külügyminisztérium révén fele részben kormányzati támogatással megvalósult beruházás egy régi raktárépület felújítását, átalakítását, valamint CNC-megmunkálóközpontok, eszközök vásárlását foglalta magában. Az üzemcsarnoknak és

Tovább

Beruházás és fejlesztés a Kapos Atlasnál

Beruházással és fejlesztéssel válaszol a Kapos Atlas a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségekre Egy évvel ezelőtt kapta meg cégünk az „Év munkáltatója” megtisztelő címet, melyet Polgármester

Tovább

Superbrands-díjas a Kapos Atlas

Immáron tizenhatodik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands díjakat. Az „Év Kaposvári Munkáltatója” cím, majd Genius Loci díj elnyerése után idén,

Tovább

Köszönjük, hogy segítesz egy megosztással

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print