Tanterem felújítással támogatjuk a Gépészt

2020. Május 02. 15:29

„Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen.”

Idézhetnénk Széchenyi szavait. A Kapos Atlas ismét összefogott s az eredmény most sem maradt el. A több évtizede fennálló együttműködés sarkallta cégünket arra, hogy felvállalja Kaposvár egyik,  az ipari képzés területén legkiemelkedőbb munkát végző intézmény, az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskolaegyik termének teljes felújítását.

Ez a vállalás jelen esetben nem csak anyagi hozzájárulást jelentett cégünk részéről, de azt is, hogy kollégáink időt és fáradságot  nem kímélve a munkálatok jelentős részét maguk végezték el. A felújítás során új mennyezet és világító testek, radiátorok, vizesblokk kerültek felszerelésre, kicserélték a teljes elektronikai hálózatot, a terem alja pedig modern, de strapabíró műgyanta padló burkolatot kapott.
Természetesen az esztétikai felújítás sem maradhatott el. A berendezett terem világos, rendezett, tiszta környezetet biztosít a tanulóknak. S hogy ne maradjunk el a kor követelményeitől sem, s támogassuk a fejlődést, a digitális tábla könnyebb használata érdekében a terem új, hálózati csatlakozókkal felszerelt tanári asztalt kapott.

A Kapos Atlas Kft. külső gyakorlati képző helyként kiemelt feladatának tartja a képzés, a képző intézmény és a gyakorlati képző hely szoros együttműködését és a képzések összehangolását. A cél, hogy a „Légy a szakmád mestere!” tehetség gondozó programhoz is minél nagyobb mértékben és minél több hallgató részére biztosítsuk a felkészülés lehetőségét. Az együttműködés nagyon sokrétű. Iskolai tanulmányaikhoz üzemünkből gépeket, berendezéseket, valamint a gyakorlati oktatáshoz évről-évre megfelelő alapanyagot is biztosítunk térítésmentesen az intézmény számára. A középiskolai és technikusi képzésben részt vevők számára kiemelt tanulmányi ösztöndíjat hirdetünk, melynek célja nem csak a jó tanulmányi eredményre való ösztönzés, hanem a végzés utáni biztos munkahely és megélhetés biztosítása is. A fenti együttműködést mi sem példázza jobban, mint hogy az intézményben végzett hallgatók közül felsőoktatásban való továbbtanulást is támogatva immár gépészmérnökként is foglalkoztatunk kollégát. Jelenlegi kollégáink közül több tucatnyian végeztek szakmai vagy technikusi képzésben, és évek, évtizedek óta dolgoznak velünk, míg vezetői csapatunkban is találunk itt végzett kollégát, melyek a szakmai együttműködés és elköteleződés mellett az együttműködés magasabb szintjére mutatnak.

Bízunk benne, hogy a szakmájuk iránt elhivatott fiatalok töltik majd meg e termet, akik célja a fejlődés, a szakemberré válás. Használjátok a termet egészséggel, adjon motivációt a fejlődésre, a tanulásra!


Vissza az előző oldalra