Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola

Együttműködésünk több, mint 20 éves múltra tekint vissza, bár a városban a cég elődjének működésétől 1954.-től és a Kapos Atlas Gépgyár Kft megalakulásától kezdődően 1994.-től folyamatosan és kiemelten támogatta a város szakmunkás és szakképzését, kiemelt gyakorlati képzőhelyként tartották és tartják számon.

Kapos Atlas Gépgyár kft Genius Loci díj 2020

Kapos Atlas Gépgyár Kft.

Horváth Árpád

ügyvezető igazgató

 

Kapcsolattartó:

Biró Krisztina

Humán erőforrás vezető

www.kaposatlas.hu

Nagyvállalat (320 fő)

Gépgyártás. Fő profil: a hegesztett acélszerkezetek gyártása, ami kiterjed a mezőgazdasági és építőipari rakodógépek szerkezeti egységeire, továbbá e gyártmányok hidraulikus szerelésére és a hozzá kapcsolható munkaeszközök gyártására. A rendelkezésünkre álló technológiák lehetővé teszik egyéb darabolási (olló-, plazma-, lángvágás), hegesztési (Cloos hegesztőrobot, ill. minősített hegesztőmunkások), forgácsolási (NC, CNC megmunkáló központ) feladatok elvégzését, valamint a nemrégiben létesült festőüzemben a megrendelői igényeknek megfelelően a készre festést is.

7400 Kaposvár

Jutai út 37.

Az együttműködés célja:

Együttműködésünk több, mint 20 éves múltra tekint vissza, bár a városban a cég elődjének működésétől 1954.-től és a Kapos Atlas Gépgyár Kft megalakulásától kezdődően 1994.-től folyamatosan és kiemelten támogatta a város szakmunkás és szakképzését, kiemelt gyakorlati képzőhelyként tartották és tartják számon.

Az együttműködés az alapfokú oktatásban tanulók figyelmének felkeltésével indul, a szakmák megismertetésében, az üzemlátogatások és szakembereink folyamatos részvétele a pályaválasztási és pályaorientációs eseményeken mind azt igyekeznek támogatni, hogy jó képességű, a szakmai lehetőségeket kihívásnak megélő fiatalokat nyerjünk meg a szakképzésnek.

Középiskolai éveik alatt külső gyakorlati képző helyként kiemelt feladatunknak tartjuk a képzés, a képző intézmény és a gyakorlati képző hely szoros együttműködését és a képzések összehangolását.

Diákjaink évről-évre tanulmányi és szakmai versenyeken vesznek részt és érnek el helyezéseket, melyhez mind oktatási, mind emberi, mind szakmai oldalról minden segítséget megadunk számukra.

A tavalyi évben 2, az idei évben 3 fő tanulónk vett részt szakmai versenyen.

Az elmúlt években folyamatosan emelkedett az ipari tanulóink száma, hiszen a szakember képzéshez, a gazdasági élet erősödéséhez ezáltal is igyekszünk hozzájárulni.

Tanulóinkat folyamatosan figyelemmel kísérjük, erkölcsi és anyagi támogatásuk kiemelkedő.

Az együttműködés nagyon sokrétű:

-          a középiskolai és technikusi képzésben részt vevők számára kiemelt tanulmányi ösztöndíjat hirdetünk, melynek célja nem csak a jó tanulmányi eredményre való ösztönzés, hanem a végzés utáni biztos munkahely és megélhetés biztosítása is.

-          iskolai tanulmányaikhoz üzemünkből gépeket, berendezéseket, valamint a gyakorlati oktatáshoz évről-évre megfelelő alapanyagot is biztosítunk térítésmentesen az intézmény számára.

-          elhelyezkedéshez, munkavállaláshoz és továbbtanuláshoz kapcsolódó fórumokon kiállítóként és előadóként is szívesen veszünk részt.

A fenti együttműködést mi sem példázza jobban, mint hogy az intézményben végzett hallgatók közül felsőoktatásban való továbbtanulást is támogatva immár gépészmérnökként is foglalkoztatunk kollégát.

Jelenlegi kollégáink közül több tucatnyian végeztek szakmai vagy technikusi képzésben, és évek, évtizedek óta dolgoznak velünk, míg vezetői csapatunkban is találunk itt végzett kollégát, melyek a szakmai együttműködés és elköteleződés mellett az együttműködés magasabb szintjére mutatnak.

Jelenlegi támogatás:

Tehetséggondozó terem

2020. évre a vállalat vállalata 1 osztályterem teljes felújítását a Pázmány Péter utcai intézményben, melyet tehetséggondozó teremként szeretnénk működtetni.

Az ehhez szükséges felújításról és korszerűsítésről a vállalat gondoskodik, beleértve a fűtéskorszerűsítési, elektronikai és esztétikai felújítást is. Terveink szerint a terem oktatástechnikai eszközeinek beszerzése is a projekt része lesz.

A cél, hogy a „Légy a szakmád mestere!” tehetség gondozó programhoz is minél nagyobb mértékben és minél több hallgató részére biztosítsuk a felkészülés lehetőségét.

Vállalatunk 2019-ben megkapta az „Év Kaposvári Munkáltatója” elismerést.

Mindez számunkra a város gazdasági fejlődéséért, a szakmája iránt elkötelezett utánpótlás neveléséért és jelenlegi szakemberek életminőségének javításáért tett erőfeszítéseink elismeréseként értékeljük.

Érintett direkt: 13 ipari tanuló. Indirekt a támogatás révén 30 fő.

Pénzbeni: 1.500.000 Ft Támogató munkaóra: 200 óra.


Vissza az előző oldalra